Vast en open groepen

Binnen de groep recreatie-roeiers zijn er globaal twee groepen te onderscheiden; de ploeg-roeiers en de ‘sociaal-roeiers’.

Roeien in een ploeg

Deze categorie leden roeit in relatief vaste ploegen, vaak samengesteld uit leden die eenzelfde niveau hebben en ongeveer in gelijke mate intensief willen roeien. Er zijn allerlei ploegen: ploegen die boordroeien of juist scullen, ploegen die vooral de Rijn op gaan of juist in de haven trainen voor een wedstrijd.
De ploegen ontstaan vaak spontaal: roeiers stromen samen door na een introductiecursus en formeren een ploeg, of leden zoeken actief naar een nieuwe ploegsamenstelling. Gedurende de introductieperiode wordt er meegedacht over mogelijkheden voor de doorstroom in een ploeg. Natuurlijk rouleren leden of roeien ze me met verschillende groepen.

Onaangemeld samen roeien: Sociaal-roeien

Op dinsdag- en op zaterdagochtend van 10:00-12:00 is er ‘Sociaal Roeien’; onaangemeld samen roeien. Het is een open roeiontmoeting die gericht is op genieten van de sport, het gezelschap en de omgeving. Hiervoor zijn boten gereserveerd, zodat leden zonder zich vooraf aan te melden kunnen roeien. De roeiploegen worden ter plekke samengesteld. De ploegen gaan na de samenstelling het water op en varen op de Rijn. Rijnstuurbevoegdheid is een vereiste, maar het is ook een mooie gelegenheid om deze bevoegdheid te behalen.

Meer weten over ploeg-roeien of ‘sociaal-roeien’? Mail sirassimmocieor.[antispam].@jasonroeien.nl.

Roeien op de Lathumse plas

Jason heeft een aantal C-boten op het recreatiegebied het Rhederlaag liggen, een plas aan de IJssel tussen Arnhem en Doesburg. Het Rhederlaag telt ruim 350 hectare aan wateroppervlakte en het is er heerlijk roeien. Vragen over het roeien op het Rhederlaag? mail gaalredehr.[antispam].@jasonroeien.nl.

Toerroeien

‘Toer is Stoer’! Jason heeft een actieve toercommissie die regelmatig toertochten organiseert. Deze commissie selecteert de mooiste en de leukste toertochten in het hele land. Toer-roeien is ontspannen, gezellig en heerlijk genieten. Leden uit alle segmenten van de vereniging doen aan deze toertochten mee.

Zin in een tocht? Lees hier meer over het toerroeien bij Jason of mail onze toercommissie.