Recreatief Roeien

Binnen de groep recreatie-roeiers zijn er globaal twee groepen te onderscheiden; de ploeg-roeiers en de ‘sociaal-roeiers’. Roeiers uit beide groepen doen regelmatig mee aan toertochten, maar ook zijn er ploegroeiers die af en toe een wedstrijd starten.

Roeien in een ploeg

Deze categorie leden roeit in relatief vaste ploegen, vaak samengesteld uit leden die eenzelfde niveau hebben en ongeveer in gelijke mate intensief willen roeien. Ze stromen samen door na een introductiecursus en formeren een ploeg, of leden zoeken actief naar een nieuwe ploegsamenstelling. Gedurende de introductieperiode wordt er meegedacht over mogelijkheden voor de doorstroom in een ploeg. Natuurlijk roeien leden uit diverse ploegen geregeld spontaan mee in andere ploegen.

Onaangemeld samen roeien: Sociaal-roeien

Op dinsdag- en op zaterdagochtend van 10:00-12:00 is er ‘Sociaal Roeien’; onaangemeld samen roeien. Het is een vaste roeiontmoeting die gericht is op genieten van de sport, het gezelschap en de omgeving. Hiervoor zijn boten gereserveerd, zodat leden zonder zich vooraf aan te melden kunnen roeien. De roeiploegen worden ter plekke samengesteld. De ploegen gaan na de samenstelling het water op en varen op de Rijn. Rijnstuurbevoegdheid is een vereiste, maar het is ook een mooie gelegenheid om deze bevoegdheid te behalen.

Meer weten over ploeg-roeien of ‘sociaal-roeien’? Mail sirassimmocieor.[antispam].@jasonroeien.nl.

 
 

Inloggen voor leden


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Reserveer een boot

Een boot reserveren doe je digitaal, tot 1 week van tevoren.

Hoe is het water?

De roei-omstandigheden op de Rijn houd je bij met de Riverboard-app.