Wedstrijdroeien

Wedstrijdroeien bij Jason

Zin om lekker te trainen en de krachten van je ploeg te meten met andere verenigingen? Dan is wedstrijdroeien echt iets voor jou!

ROW’s (Roeiontmoetingen met een Wedstrijdkarakter)

Het wedstrijdroeien bij Jason richt zich vooral op de ROWs. Jason heeft al jarenlang een aantal wedstrijdploegen op het water die meerdere malen per week traint. De wedstrijden die gevaren worden gaan in onderling overleg zodat er de wedstrijdploegen ongeveer dezelfde wedstrijden varen, dat is namelijk handig voor botentransport. Wedstrijden waaraan Jason vaak meedoet zijn de TWW, Head, de Spaarne Lenterace, de Cottwich en de Linge.

Masters wedstrijden

Masters wedstrijden staan open voor iedereen die ouder is dan 27. Met Master wordt de veteranen wedstrijdcategorie bedoeld. De wedstrijden worden ingedeeld naar leeftijd. Er zijn verschillende boord-aan-boord en langebaan-wedstrijden met een groot deelnemersveld. Daarnaast wordt er elk jaar de FISA World Rowing Masters Regatta gehouden: het grootste roei- evenement ter wereld voor veteranen, boord-aan-boord over 1000 meter.

Enthousiast geworden? Mail sirassimmocieor.[antispam].@jasonroeien.nl en start een wedstrijd!

 

Regelen voor de wedstrijd

 √ Ik heb een wedstrijdcontract van de KNRB (en mijn ploeggenoten ook)

 √ Ik ken de KNRB-kledingregels (en mijn ploeggenoten ook)

 √ Ik heb het wedstrijdformulier ingevuld na inschrijfdatum.

Ik heb het transport van de boot geregeld.

Check je KNRB-wedstrijdcontract
De KNRB vraagt van elke wedstrijddeelnemer dat hij of zij een wedstrijdcontract heeft. Als je die nog niet hebt, vraag de secretaris deze voor je aan te vragen.

De KNRB heeft  kledingvoorschriften voor het starten van wedstrijden!
Deze omvatten niet alleen het geregistreerde verenigingstenue, maar ook de kleding onder het tenue (lange broek en shirt) en petten en sokken. Bekijk hier het overzicht.

Inschrijven voor de wedstrijd
Bekijk de wedstrijdkalender van de KNRB voor het wedstrijdaanbod. Let op de datum waarna er ingeschreven kan worden en vul daarna het wedstrijdformulier in. Jason zal je inschrijven voor de wedstrijd en het wedstrijdgeld voorschieten. Ook zal jouw wedstrijdboot  gereserveerd worden.

Plan het op- en afriggeren, het laden en het transport.
Stem af met andere wedstrijdploegen over het op- en afriggeren, het rijden van de botenwagen, en het op- en afladen van de botenwagen. Lees verder: Met welk rijbewijs mag ik een aanhanger meememen?

Check de website van de organiserende vereniging
Check de kosten voor de wedstrijd, het wedstrijdparcours, vaarregels en de eisen waaraan een boot en ploeg moet voldoen en waar een kamprechter op zal controleren. Neem ook contant geld mee voor de borg voor het rugnummer.

Wedstrijdkalender

2022 Activiteit
15 oktober
zaterdag (deel 1 / 2)
Tromp Boat Race
16 oktober
zondag (deel 2 / 2)
Tromp Boat Race
27 oktober
donderdag
Hel van het Noorden
12 november
zaterdag
Lingebokaal
Leerdam

Aanmelden voor een wedstrijd

Met het invullen van dit formulier informeer je de wedstrijdcoördinator en wordt de boot afgeschreven.

 Over mijn ploeg, de boot en de wedstrijd