?   
 
 
 
 

Roeien met de riemen die we hebben

Geplaatst op 21-09-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Merlijne Marell

In de periode oktober-december is de clubloods - en dus een groot deel van onze vloot - niet beschikbaar voor onze geliefde roeisport. Hoe komen we deze maanden toch in Jasonstijl door?

Roeien in Arnhem
Allereerst is het belangrijk om te weten dat de nieuwe roeiloods toegankelijk blijft. De selectie boten zal worden aangepast, zodat zoveel mogelijk leden een boot naar hun gading kunnen vinden. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de populariteit van boten voor het naseizoen. We hebben minder boten tot onze beschikking, maar als je in staat bent om je roeimoment flexibel te plannen, dan is er veel mogelijk. Zie 
Waar blijven de boten wanneer onderwaterschip wordt vervangen

roeien-in-de-noorman

 

Andere wateren
Een deel van onze vloot wordt bij andere verenigingen geplaatst, zodat met name de jeugd- en wedstrijdroeiers door kunnen blijven trainen. Een leuke gelegenheid om eens op ander water te roeien!

Roeien op Rhederlaag: Wat dat betreft is het ook interessant om onze eigen boten op de Rhederlaag op te zoeken. De Groene rivier (C4x+) en Byland (W2x+) liggen klaar voor mooie tochtjes over de plassen, mits de weersomstandigheden het toelaten. Er wordt binnenkort een kennismaakdag gefaciliteerd, zodat je op een laagdrempelige manier het roeien op het meer kunt ervaren. Houd de on- en offline prikborden in de gaten voor nadere informatie.

Roeien in Wageningen: Bij VADA in Wageningen zijn we op maandagochtend, dinsdag en donderdagochtend welkom om te roeien in c-materiaal. Er roeit steeds een lid van VADA mee. Aanmelden kan bij laairetam.[antispam].@vadaroeien.nl en de kosten bedragen 5 euro per roeier per keer.

Toertochten bij andere verenigingen: Daarnaast blijft het mogelijk om toertochten te maken bij andere verenigingen. We hebben momenteel geen toercommissie die dit actief organiseert. Neem zelf initiatief (het bestuur kan je ondersteunen in bijvoorbeeld het leggen van contacten) of nog beter: vorm een nieuwe toercommissie!


 

frits-op-toer

 

Alternatieven
Het kan voorkomen dat je favoriete boot niet beschikbaar is op het moment in de week dat jij en je teamleden gewend zijn te trainen. Probeer dan de regelmaat en gezelligheid te continueren door op een andere manier met elkaar te sporten. Ga samen fietsen, wandelen, boek een trampolinespringsessie…
Je kunt ook heel gericht oefeningen doen waar je later in de boot met elkaar profijt van hebt. Met pilates bijvoorbeeld, versterk je je core-stability en is dus goed voor je houding en de balans.

 

trampoline-springen

 

Zaaltraining
Sinds jaar en dag wordt er van oktober tot en met april op dinsdagavond zaaltraining gegeven in de gymzaal op de Bauerweg. In verband met het niet na kunnen leven van de corona-maatregelen en het gebrek aan ventilatie in deze sporthal, is het RV bestuur met de gemeente in overleg of er een alternatieve sportlocatie voor ons beschikbaar is. Zodra er meer bekend is, volgt nader bericht.

Corona
Bij alle genoemde alternatieven blijven natuurlijk de corona-maatregelen van kracht. Als je te gast bent bij een andere vereniging, haven, sport- of horecagelegenheid, houd ten alle tijde de geldende richtlijnen in acht.


Reageer op dit nieuwsbericht

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst